30 June 2015

JANA PENDAPATAN dengan Program usahawan

Asalamualaikum dan salam ramadhan,,

apa khabar pembaca-pembaca sekelian,,,
hari ni farra akan mempekenalkan 1 program usahawa,,,

CBP PLUS / Career Builder Program plus

Bagi yang BERMINAT & SERIUS untuk menjadi USAHAWAN bagi mendapatkan Lesen Francais CBP Plus di Elken setiap bulan. 

Kami bersedia untuk MEMBANTU dan MEMBIMBING menjadi Leader. bagi wilayah Utara (KEDAH, PERLIS & PENENG)

Syarat-syarat & dokumen yang diperlukan:

1) Warganegara berumur 18 tahun keatas
2) Layak mengikut skim bagi:

a: Kakitangan kerajaan (salinan ic beserta payslip sebulan terkini)
b: Kakitangan swasta (salinan ic beserta payslip 3 bulan terkini)
c: Peniaga (salinan ic,salinan ssm beserta bank statement 6 bulan)
d: Skim peneroka felda ( salinan ic beserta payslip 3 bulan terkini)

** untuk Pertanyaan/Maklumat lanjut sila tinggalkan email anda di ruang comment...

Sekiranya ingin memohon : 

1) Anda perlu membuat bayaran RM79.5(termasuk GST) sekali seumur hidup untuk mendaftar sebagai ahli perniagaan Elken.

2) Setelah itu dapatkan set kesihatan/kecantikan/keluarga Elken bernilai RM3000 - RM8000 untuk KEGUNAAN SENDIRI dan SEISI KELUARGA sebagai Lesen perniagaan.

3) Bermulalah diri anda sebagai Usahawan, Disini kami akan membantu anda menjadi Manager serta memberi SISTEM PENDIDIKAN, dan membimbing anda menjadi Leader dalam Francais anda,

Berikut adalah jadual pendapatan/gaji jika anda betul-betul menjalankan CBP Plus ini

Bulan Pertama

~ Pekenalkan rakan anda dan dapatkan 4 rakan niaga sama seperti anda (jangan risau kami akan membantu anda)
~ RM7000 minimum - RM 8000 keatas bengantung kepada rakan niaga anda pada bulan itu Insyallah (termasuk bones manager dan voucher produk Elken rm2000)
~ Pin fighter dan pin manager.

Bulan kedua

~ Pekenalkan rakan anda dan dapatkan 2 rakan niaga sama seperti anda
~ Jayakan rakan niaga dibawah anda untuk menjadi Manager mcm anda.. 
~ RM13 000 minimum - RM 15000 ke atas, mengikut kepada usaha anda,, Insyallah dimasukkan kedalam akaun anda, (voucher produk Elken RM2000, layak bonus hujung tahun, layak tabung melancong secara percuma setiap tahun)

Bulan berikutnya

~ Pendapatan anda akan meningkat mengikut kepada usaha anda,
~ Pangkat anda akan dinaikkan bergantung kepada usaha anda
~ Faedah dan bones akan diberi bagi yang berusaha untuk berjaya
~ Kerjayaan anda akan bermula disini.

Bertindak segera dan ikut langkah mudah!!!

Jika diizinkan Allah, anda pasti akan berjaya. Apa yang penting, anda mesti SERIUS & USAHA. 

Tindakan anda akan MEMBANTU
~ MENJAGA KESIHATAN ANDA DAN KELUARGA
~ CANTIKAN DIRI DENGAN PRODUK YANG DIJAMIN
~ TINGKATKAN TARAF HIDUP ANDA, KELUARGA DAN RAKAN-RAKAN..

Insyallah niat untuk membantu... akan dibantu Allah..

--- >> SMS @ WhatsApp : 013-5362065

First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek

Assalamualaikum dan salam Ramadhan....

Klik Banner 

Syarat giveaway mudah ja

~ Buat entri "First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek".
~ Copy banner linkkan ke entri Cik Itah
~ Tinggalkan link entri penyertaan korang ke ruangan komen.

Follow blog

Like page

Follow Instagram (Optional)

Senang ja kan... Jom memeriahkan giveaway Cik Itah.

29 June 2015

RAWATAN AIR

Assalamualaikum,,,

dari 2 siri yang farra sajikan sebelum ni,,, berkaitan Rialiti air hari ini dan bemo air..

hari ni farra nak membantu masyarakat semua menjaga kesihatan tubuh dan buah pinggang kita dengan perawat air yang berkualiti tinggi dan dikitiraf pakar...

bukan farra yang cakap ya,, tetapi pakar yang cakap,,









SAPA-SAPA nak Test Kualiti air di rumah.. ? TEST FREE

#0135362065

DEMO RO ELKEN

Assalamualaikum,,

hari ni Farra nak sajikan anda dengan rawatan air,,,


kualiti Air Hari Ini

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan,,,. 

 Lama jugak Farra tak kongsi dengan pembaca yang lain.... 

Jadi hari ini farra bebesar hati nak kongsi sesuatu yang amat penting dalam kehidupan kita... 
Tahukah anda Rialiti hari ini tentang AIR?...

Sedar or tidak sedar,,, sebenarnya air yang kita minum seharian adalah air rang mengandungi bahan - bahan terlarut seperti 

Logam hasil daripada saluran paip kita,
Ubat-ubatan 
Racun dari tanaman
sisa-sisa toksik dan percemaran..



Dulu,,, kalau air kita boleh nampak kotornya,, eeeeuuuuuu 
tak nak makan,, nampak kotor tu,,,

Tapi sekarang air nampak jernih ja,,,, air paip pon sanggup makan,, 
nampak bersih,,

SEDARKAH kamu,, air nampak sama jernih, adakah jernih menjamin kebersihan,,

sekarang air kita dikategori sebagai air sakit.. 


PERCAYAKAH anda?..
sini kami ada beberapa testimoni

ada juga air tapis tetapi masih lagi ada kesan bahan terlarut..



MACAM mana.. masih tak yakin?.. 

TONTON VIDEO ni.. 

KEBAHAGIAAN DAN KEINDAHAN BULAN RAMADHAN ~ Bahagian 2

Assalamualaikum,, 

hari ni Farra nak kongsi sedikit taskirah, PUASA..

**********************************************************

Apa yang akan kita peroleh dari bulan yang mulia ini tergantung pada diri kita masing-masing. Semuanya tentu berpulang pada bagaimana kita memaknai puasa Ramadhan itu sendiri. Bila puasa dimaknai sekadar tidak makan dan minum serta tidak melakukan yang membatalkan puasa, tentu hanya itu pula yang bakal didapat. Betapa banyak orang berpuasa tidak mendapatkan apa-apa kecuali lapar dan betapa banyak orang yang menghidupkan malam tidak mendapatkan apa-apa kecuali begadangnya saja. Apakah itu pilihan kita saudaraku?? Tentu tidak. Puasa harus dimaknai lebih dari sekedar itu, puasa adalah amal ibadah dimana didalamnya penuh dengan kebaikaan, kebajikan dan berkah dimana kita harus senantiasa menjaga ibadah puasa kita dari perkara-perkara yang sia-sia. Mau melewatkan waktu selama Ramadhan dengan sia-sia atau meraih keutamaan-keutamaannya adalah tergantung kemauan dan pilihan kita.

Kata puasa berasal dari Bahasa Sansekerta. Menurut Bahasa Arab, puasa berasal dari kata shaum atau shiam. Menurut Bahasa Indonesia, puasa artinya menahan diri. Kata menahan diri mencakup beberapa makna, seperti menahan diri tidak makan dan minum serta tidak melakukan hubungan suami istri selama waktu tertentu. Puasa sendiri dikenal oleh seluruh bangsa di dunia, seperti Indonesia, Mesir kuno, Tionghoa, Tibet, Arab, dan sebagainya, juga dilakukan oleh hampir seluruh penganut agama, baik Katholik, Kristen, Hindhu ataupun Budha.

KEBAHAGIAAN DAN KEINDAHAN BULAN RAMADHAN ~ Bahagian 1


Assalamualaikum,, 

hari ni Farra nak kongsi sedikit taskirah, Pengenalan kepada Ramadhan..

**************************************************************

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ 

“Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa”,(QS. Al-Baqarah : 183 )

Ramadhan merupakan bulan yang sangat istimewa. Bulan yang ditunggu-tunggu pecinta surga. Pernahkan kita berpikir mengapa demikian,? Hal tersebut karena pada bulan ini pintu-pintu surga dibuka, pintu-pintu ibadah, amal, dan taqarrub (mendekatkan diri) kepada Ilahi terbuka lebar, pintu-pintu neraka ditutup dan syaitan-syaitan dibelenggu. Bulan dimana dijanjikan oleh_Nya rahmat (karunia), maghfirah (ampunan), dan itqun min al-nar (pembebasan dari api neraka). Puasa akan membangunkan hati Mukmin yang ‘tertidur’ merasa selalu diawasi Allah sehingga mencegah kemungkaran. Perut yang kenyang dapat memandulkan perasaan sehingga menjadikan hati keras, menyuburkan sikap liar, dan maksiat kepada Allah dan sesama manusia tetapi dengan puasa kita dapat merasakan kelaparan sesama sehingga menimbulkan empati bagi sesama dan solidaritas sesama muslim. Betapa indahnya bulan ini yang merupakan wahana memupuk solidaritas antar umat manusia. Dan pada akhir bulan keutamaannya disempurnakan dengan kewajiban membayar zakat fitrah sebagai manifestasi puncak solidaritas sosial tersebut.

Betapa mulianya bulan ini, dimana di dalamnya Allah yang Maha Pemurah menjadi lebih pemurah lagi. Dilipatkangandakan-Nya perhitungan pahala orang yang berbuat kebajikan. Siapa saja yang melakukan ibadah sunnah dihitung melakukan kewajiban dan yang melakukan kewajiban dilipatkangandakan pahalanya. Sesungguhnya engkau akan dinaungi bulan yang senantiasa besar lagi penuh berkah, bulan yang di dalamnya ada suatu malam yang lebih baik daripada seribu bulan. Ramadhan adalah bulan sabar dan sabar pahalanya surga. Ramadhan adalah bulan pemberian pertolongan dan bulan Allah menambah rezeki orang Mukmin. (HR al-Bukhari dan Muslim).

*************************************************************

Harap dengan perkongsian ini memberi manfaat kepada semua,, 
Farra mengucapkan Selamat Berpuasa



26 June 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

GIVEAWAY KAD RAYA 2015 BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

http://kathyrbain.blogspot.com/2015/06/ga-kad-raya-2015-by-kathyrbain-cikakak.html


Detail segmen:-

Mula: 18 Jun 2015
Tamat: 28 Jun 2015

Hadiah:

1. 1 keping kad raya by Kathy R'bain dan Cik Akak x 10

2. 1 keping kad raya by Cik Akak x 10

∵∴∷ Klik banner  untuk melihat syarat penyertaan ∵∴∷


♥♡ segmen di jaya dan di taja oleh Kathy R'bain & Cik Akak ♥♡

24 June 2015

Raya Giveaway by Erza


CLICK BANNER TO JOIN

1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower

2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"

4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!

5 langkah mudah sahaja !!!
Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Giveaway Duit Raya Dari BBL

< Klik gambar untuk JOIN >

Assalamualaikum & hello there,

Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur SUBMIT entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti

BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

" GA RAYA 2015 Blog Jaket Biru "

Assalamualaikum semua dan salam Ramadhan...

Hari ni Farra nak kongsi GA yang sangat-sangat menarik.... 

~ Hadiah Utama 
1 pemenang PENGINAPAN PERCUMA 1 MALAM DI BAYOU LAGOON RESORTMELAKA
( Tarikh PENGINAPAN pemenang sendiri tentukan dan hanya penginapan bilik sahaja ditaja )

~ Hadiah ke - 2
Duit Raya RM 50.00
( diberi secara topap handset atau bankin )

~ Hadiah ke - 3
Duit Raya RM 20.00
( diberi secara topap handset atau bankin )

APA tunggu lagi,,, JOM JOM...


11 June 2015

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Pencarian bloglist bagi bulan Julai-Ogos 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 Jun 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.58 malam. Semua dijemput untuk sertai segmen mudah ini. 

Syarat-syaratnya : 

1. Follow blog CNAdd To Circle G+CikguNorazimah dan Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN"  

3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mei-Jun dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Julai 2015.


SENARAI PESERTA


Kredit untuk Kak Mialiana

Baju Muslimah

June Mini Giveaway by Shyue Kim

JUNE MINI GIVEAWAY
[Click Banner]


Syarat-syarat penyertaan :
1. Buat satu entry bertajuk June Mini Giveaway by Shyue Kim
2.Copy + Paste code dibawah
3. Follow blog Ahref="http://creamylittlediary.blogspot.com/" target="_blank">Shyue Kim< A> dan Google + Shyue Kim
4. Follow IG @bonjour_qaseh @ciknurulcloset
5. TAG 2 blogger lain pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link entry GA dan nama IG anda diruang komen entry ini

Senarai peserta akan di update semasa ke semasa. Terima Kasih cuz sudi JOIN GA yg tak seberapa ni. ^^      

1. Sis Ayu
2. Sis Yaumida Huda

10 June 2015

Kisah Sebuah Permulaan...

Setiap kali ada permulaan, Pasti ada akhirnya..~
Setiap kali ada awal, Pasti ada hujungnya..~

~..Bergitu Juga..
Setiap kali ada hari, Pasti ada yang menanti..~
Setiap kali ada minggu, Pasti ada yang menunggu..~
Setiap kali ada bulan, Pasti ada yang akan berdepan..~
Setiap kali ada tahun, Pasti ada yang berpohon..~

~.. Yang Pasti Itu..
Adalah janji Ilahi yang tak siapa ketahui isinya..~

5 June 2015

NIAT....


JAGA NIAT KITA SETIAP HARI...
TENTUKAN KERANA ALLAH..
JIKA TIDAK, KITA TIDAK AKAN SAMPAI KEPADA ALLAH.
ALANGKAH SEDIH DAN SIA-SIANYA HIDUP KITA APABILA SAMPAI DI PADANG MAHSYAR,

AKAUN KITA KOSONG KERANA TIDAK SESUATU PUN YANG KITA NIATKAN KERANA ALLAH.
SEKALIPUN KITA BERASA MARAH, PASTIKAN MESTI KERANA ALLH.
AYUH, AUDIT EMOSI NAGETIF KITA SAMA ADA KERANA ALLAH ATAUPUN SEBALIKNYA..