22 September 2014

BAGAIMANA MAHU MEMULAKANNYA

salam semua,,,

setelah sekian lama dilema,,, baru hari ni farra rasa farra nak luahkan dengan kawan-kawan semua,,,

dah lama farra nak mula sesuatu yang buat farra suka, minat berdasalkan hoby and kemahiran yang kita tak tau kita ada atau mampu capai,, belit-belit kan,, farra pon tak paham apa yang farra taip..

farra rasa farra nak kan satu kebebasan dalam buat kerja and tentukan hala tuju masa depan yang farra corakkan sndiri,, apa lah yang farra merepek ni...

SEBENARNYA farra nak bebas dari kerja farra sekarang ni ja.... adoiii susah sungguh nak terus terang.. kerja farra tak susah,, tak terok, stabil ja kehidupan,, tetapi ia amat sukar... mungkin sbb farra penghibur kot.. farra terfikir nak mulakan kerja sndiri, nak buat perniagaan jarak jauh, tak kisah la melalui medium apa pon,, janji ia mengikut minat dan kemuasan hati,,,

RASANYA boleh ka?...
- kalau farra buat design?. tak kisah la apa pon design sbb farra suka sesuatu yang mencabar..
- kalau farra buat business? farra minat berniaga ni,, tapi tak tau nak mula dari mana,
- kalau farra buat printing? modai pon mencabar jugak ni
- kalau farra buat tudung ka baju ka?.. sbb farra boleh menjahit,, peralatan ada semua lengkap,, tapi takut tak menepati citarasa ja,,,

JADI apa pendapat semua kawan-kawan..




2 comments:

  1. design tu menguntungkan... untuk farra, banyak perkara farra boleh buat ^^

    ReplyDelete
  2. tu la,,,, tetapi nak mulakan tu,,, dari mana... bantulah farra,, bg nasihat or idea ka?...

    ReplyDelete