16 May 2013

Berkongsi HOBI

Hobi adalah aktiviti rekreasi yang diperlukan pada masa lapang bagi memenuhi minat dan keseronokan, bukan untuk mendapat pulangan,, tetapi ada juga hobi boleh menjana pendapatan. Sesetengah hobi ini adalah percuma dan ada juga yang memerlukan perbelanjaan..

Bagi fara lah kan, fara lebih suka kepada photography kerana perbelanjaannya tidak terlalu besar dan kadang-kadang ia juga boleh menjana pendapatan. Nak tahu kenapa?..

Kerana bidang photography ni amat meluas,, jika kita jadikan ia sebagai kerjaya, ia akan memberi pendapatan, jika kita jadikan ia untuk mengisi kekosongan, kita tidak akan mendapat pulangan. Namun  kedua-dau adalah hobi kita… mesti tak faham kan?..

Tak apa bukan itu yang nak fara kongsikan.. meh fara nak citer…

*********************************************
Minggu lepas hari sabtu, 11 Mei 2013. Fara ada Mini Outing "Muslimah Fashion Colour Block" under group Freelance Photographer & Talent yang berlangsung di Taman Jubli Sg. Petani.

Aktiviti menjadi lebih meriah dengan kehadiran 30 lebih photographer antaranya fara sendiri, Oren Kaler, Sangkrodong Arwana, Camca Sudu, Dee Cruz, Ahmad Nuril, Nazmi Juhari, Yus Fairoz, Muhammad Ridho and ramai lagi tak tersenarai…


Tetapi even tak akan sempurna tampa talent-talen yang comel-comel macam Khairiesa Niesa, Ieda Shuhada, Ezaa Izanie, Miza Qamarina, Izyani Nadhirah dan Nurul Evolution.. kebanyakan dari mereka ditaja oleh diri sendiri dan Galeri Pengantin Asmida…


Sehari suntuk di Taman Jubli,, tidak menghampakan. Tengoklah hasilnya…

Talent : Eza Izanie
Photog : Oren Kaler

Talent : Mieza Qamarina
Photog : Sangkrodong Arwana

Talent : Izyani Nadirah
Photog : Muhammad Ridho

Talent : Ieda Shuhada
MUA : Galeri Pengantin Asmida.
Photog : Nazmi Juhari

Talent : Nurul Evolution
Photog : Yus Fairoz

Talent : Khairiesa Niesa
MUA : Zuhaida
Photog : Greenfara

*********************************************
Kepada sesiapa yang memerlukan talent untuk model pakaian atau tudung atau majalah muslimah, bolehlah hubungi fara.. bukan itu sahaja bagi yang berminat untuk photo wedding, pra wedding or family photo pon boleh hubungi fara ni blog ini…

Jika tersalah bahasa atau tersalah kata harap dimaafkan. sayang semua (^_^)

5 comments:

  1. Replies
    1. boleh2 yank.... nanti kita ajak kak murni,, kita peri shood na...

      Delete
  2. Salam.

    Seronok kan dapat berkongsi hobi. Boleh bertukar2 ilmu n pengalaman.

    Fara.. ada sstgh gmbr memang lawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka,,, nanti kalau minat boleh lah kita shood pulak... jadi talent...

      Delete