3 April 2013

Kasihan Aku....

YaAllah,,,, mengantoknya rasa hari ni..... nak chet dengan Simsimi pon susah line tingtong, nak makan coklat habis,,, nak main game lambat, nak fb lagi la "boring"... 

so macam mana?.... 

ooo ya baru ingat,,, kasihan student fara,, pagi tadi dia sesak nafas n sakit dada,,, time tu fara p makan tak bawa fon,, so nadirah(student paling nakal) ada msg fara bagi tau huda(student paling baik) ni sakit,,,, 

kasihan dia,,, fara lambat bagi respon,, lepas tengok msg tu terus naik kelas,,, tengok huda dah tercungap-cungap.. nasib baik tak pengsan,,, cepat-cepat fara bawak dia p Hospital,, nasib baik dekat.. pecut sat ja dah sampai... hehehehe...

Dokter kata dia mungkin ada masalah asma,, sebab tu susah untuk bernafas,, jantung dia ok ja,,, mungkin dia tak sarapan kot,, bila perot kosong dia boleh menyebab kan angin,, bila angin dia akan menyebabkan sukar untuk bernafas, kerana angin itu akan menyebabkan ruang pernafasan tersumbat....

Perhhhhhhh boleh mengalahkan dokter,... ada tanjak tak fara nak jadi dokter?.. 

so beringatlah sarapan pagi ni penting untuk otak,, ini kerana otak memerlukan 25% tenaga, so otak adalah orgen paling banyak gunakan ternaga,,, kalau kita tidak ambik sarapan, ini akan menyebabkan paras gula dalam badan akan menurun dan mengurangkan belakan nutrisi pada otak,,, bila nutrisi kurang, akan menyebabkan sel-sel otak akan mati dan otak akan menjadi lemah,,, tapi kena ingat, makan berlebihan akan pon tak boleh jugak... so berpada lah,,,

ehhhhhh kenapa masuk bab otak pulak ni,,, isssss,, yang penting student fara selamat dan dia boleh balik rumah kerana dapat MC,,, moga-moga dia cepatlah sembuh... amin....