23 April 2013

DIA DATANG LAGI......

salam semua....

mesti semua nak tau kan,,, sapa yang datang?....

sapa lagi kalau bukan gastrik fara ni... tiap-tiap tahun mesti kena gastrik.... 

masa bulan 2 yang lepas fara dah diserang oleh gastrik (hehehe mcm gastrik tu binatang berbahaya lah sangat).. bayangkan pukul 5 pg abah and mak fara kena bawak ambik ubat.. mana ada klinik buka time tu,,, nak p' hospital abah kata lambat,, last-last p' ja PMC(Putra Medical Canter)... kena cucuk sejarum,,, balik rumah lali sampai petang.... nak makan pon tak lalu...

tiba-tiba hari kena lagi,,, alahai... sakitnya... time ni mulalah nak balik kampung (anak manja katakan)... 
mula-mula tu fara rasa tak lalu makan,, lepas tu asyik sakit perot ja (cirit birit=keracunan makanan kot).. tapi takpa lah sebab tak rasa sakit sangat time tu... fara macam biasa lah p' kerja... elok petang ja fara dah mula rasa macam lain ja ni..... elok malam lepas makan,, fara muntah-muntah (i tak pregnent ok).. and mula lah rasa senak ulu hati ni,,, kebetulan ubat yang hari tu ada lagi,,, cepat-cepat fara telan and terus tdo.... 


Alhamdulilah pagi dia dah kurang rasa senak tu,,, boleh lah fara sediakan sarapan cucur bawang... almaklumlah nak makan tak lalu,,, so kena lah sediakan makan ikut selera sndiri hari ni.... :)



fara nak nasihatkan kepada pembaca semua... makan jangan tinggal,,, nak diet boleh tetapi ikut sekala pemakanan... makanan pedas-pedas, berminyak, terlalu manis sila kurangkan...... 

Jagalah Kesihatan Anda.. :-)




2 comments:

  1. hg nk diet pa lagi ...kering ja aku tgk

    ReplyDelete
  2. ni kes nak tolong org lain diet.... alik-alik aku yg diet.... :)

    ReplyDelete