29 March 2013

1 Malaysia Green, 1 Malaysia Clean

“1 MALAYSIA GREEN, 1 MALAYSIA CLEAN” adalah satu tema untuk Program Gotong Royong yang dijalankan bagi memulihara hutan Paya Bakau di Sungai Muda YAN pada 10 April 2012, Anjuran Kementerian Pelancongan Malaysia Negeri Kedah,
Sapa yang terlibat ?
Sudah tentu fani,, kalau tak macam mana boleh buat citer ni kan?.. hehehe, untuk Program ni melibatkan Kementerian Pelancongan Malaysia N. Kedah dengan kerjasama dari KISMEC Sg. Petani dan Kolej Komuniti Yan. Maklumlah fani kan kenai dengan orang kementerian, senanglah nak join program depa ni.
Program ½ hari tu dapat dijalankan dengan jayanya,, best tak dapat digambarkan boleh main lumpor n mandi paya,,, kelakar lah anak-anak buah fani ni,,, boleh pulak main baling-baling lumpor,, fani pon jadi mangsa secara tak sengaja.. hehehe

Sebahagian dari student Maritime, KISMEC dengan student Hospitality, Kolej Komuniti 

Macam – macam gaya ada,

Pas-pas bagi orang lain tanam,

Ni Pokok Fani tanam,, Nama dia POKOKKU

Ni student-student fani n baju pink tu member fani..

Disangkakan program sampai ke petang rupa-rupanya tengah hari dah habis,,, cepatnya studn fani tanam,,, fani pon dapat tanam 10 pokok ja,,, tengok-tengok dah habis,,, hamper 800 pokok kami tanam,,, harap-harap semua pokok menjadi lah dan dapat dilindungi dari pupus,,

peserta yang terlibat

The End.