4 December 2012

GAYA RAMBUT LELAKI

Zaman sekarang macam-macam gaya dapat kita lihat. Memandang k-pop merupakan trend kegemilangan masa kini, perhhh boleh dikatakan semua lelaki bergaya mengikuti trend k-pop.

Ingatkan wanita saja yang gila fesyen, rupa-rupanya lelaki lebih tabsub lagi dengan fesyen, terutama gaya rambut.

So hari ni fara nak kongsi sedikit berkaitan beberapa gaya rambut yang popular.

1. Spiky @ Pacak
Gaya rambut spiky seperti gaya Mohawk, Porcupine, Harajaku, Emo mahupun Punk, amat popular buat lelaki. Gaya ini dapat membuatkan si jejaka nampak stylo, ranggi dan bertenaga. Selain itu, gaya ini juga amat mudah untuk digayakan dan sesuai apabila bersantai dan berhibur bersama teman-teman.

2. Sleek
Gaya rambut ini sememangnya klasik! Gaya ini dapat memberikan personaliti yang kemas buat si jejaka dan sering digayakan di pentas peragaan.

3. Brit Rock
Gaya rambut Brit Rock sememangnya cool dan ranggi. Rambut hadapan didandan seperti fringe dan untuk gaya lebih ranggi, berikan sedikit suntikan gaya messy yang tidak keterlaluan. Gaya rambut ini popular di kalangan lelaki untuk menyerlahkan imej indie.

4. Pompadour @ Quiff
Wow! diri klasikmu pasti akan terselah dengan gaya pompadour ini. Dengan ‘remos’ atau jambul di hadapan, gaya ini akan memberikan kamu tampak lebih yakin, retro, stylo dan membuatkan Si Jejaka kelihatan seorang yang bercita rasa tinggi. Namun, kamu perlu berhati-hati kerana jambul kamu itu tidak perlu terlalu panjang kerana ia akan membuatkan kamu nampak pelik dan di gelar “Joe Jambul” pula. hahahaha

5. Beralun Semulajadi
Gaya rambut beralun semulajadi juga popular untuk digayakan oleh Si Jejaka. Rambut dibiarkan sederhana panjang tetapi tidak terlalu mengerbang. Gaya rambut ini mudah untuk digayakan dan dapat memberikan imej bersahaja namun penuh dengan daya tarikan.

2 comments:

  1. Replies
    1. kalau mcm tu reza botakkan lah kepala... apa susah nk kacak kan.. :)

      Delete