9 October 2011

BARU AKU TAHU~~

Ada saat, mengakui kesalahan yang ku buat..
Ada saat, ku mengerti setelah ku kehilangan…
Senyummu, Airmata mu,..
Setiamu dulu ku hancurkan…
Baru aku tahu, sakit itu apa….
Setelah kau bukan milikku…
Batu aku tahu, cinta itu apa…
Setelah kau hapus cintaku…
Yang dulu dalam hati mu….
Uuuuuuuu uuuu uuuu…
kini saat, ku belajar menghargai yang ku punya…
Senyummu, Airmata mu,..
Setiamu dulu ku hancurkan…
Baru aku tahu, sakit itu apa….
Setelah kau bukan milikku…
Batu aku tahu, cinta itu apa…
Setelah kau hapus cintaku…
Yang dulu dalam hati mu….


5 October 2011

SEJUKNYA DI SINI~~~~..

hehehe.. baru2 ni aku  pi cameren.. tp tak baru sangat la lama la jugak dlm thn 2011..

kami mengidap di kaki gunung Embun.... best la blh berkemah, bakar2 diri, mandi ice, mcm2 ada......


 ni sebelum bertolak... mster jan tengah celoteh bg taklimat ckit ja ada la dalam 1 jam... hehehe

tengok lah mcm2 gaya ada ....

 ni masa nk p sana.....

ni bila dah sampai.. masig2 kalut pasang kemah.... bkan aku yg kalut na.... aku p tumpang tdoq ja

 sempat lagi dok fotogedik kat tepi jalan..
nasib baik tepi jalan,, kalau tengah jalan dah lama kena belah...

 ini plak nk ke kg org asli.. hehehe jom jadi org asli....



ini bunting asli... hahaha tah bila la dia nk bersalin pon taktau..
dah lama membunting ni~~

 ni lg sorang.. memang dahsyat la angin blh angkat dia.. hehehe

 jangan pandang org cacat takblh camping tau....
ni kwn aku yg istimewa~~ Istimewa tu bukan bermaksud dia BF aku na..
cuma dia xseperti kita,, itu ja.. tp dia hebat...



 ni pulak aktiviti malam pertama..
bukan malam pertama yg ehem~ ehem~ehem~ tu.. ni aktivit main2.....

 ini masa aku kat ladang tea...... boh... menjana minda dengah teh boh

 yg ini lain ckit.. dah buang terabiat,, dah takda kerja la tu...

 yg tadi aktiviti malam pertama kan.. yg ini plak aktiviti malam kedua .. tp aksi lebih kurang mlm pertama hehehe,.... YTDT

seronok la budak2 tu dapat hadiah......

 ini aku dgn kwn2 dekat ladang buah... buah apa.. cari la sendiri....

berhari2 kat sana memang best... mcm pengalaman ada.. macam2 aksi ada.. mcm2 perangai ada.. yg penting sekarang adalah persahabatan kami... harap2 berkekalan la.... amin...

23 August 2011

RINDU KU~~~

dalam tawa riang namun hati sepi,,
dalam wajah ceria namun senyuman nya kosong,
dalam riuh rendah namun ku diam,

sepi hati ku seperti sepi bintang tampa bulan,.
kosongnya senyuman ku seperti kosongnya laut tampa nelayan,
diam ku disini seperti patung x bernyawa...

dulu senyuman ku penuh makna sekarang senyumanku dah  xbermakna,
dulu hatiku ceria sekarang hati hambar.,
dulu diriku riang sekarang diriku hilang....

kini .................................. xda erti

21 August 2011

LANGKAWI LAGI~~

kali ni budak2 tourism batch 5 KISMEC buat lawatan ke langkawi...
walaupon aku selalu ke sana tapi kenangan dia lain2.. ikut keadaan la....

kali ni aku bawa lepa melawat tempat2 yg agak fomel tapi menarik....

NK TAU KEMANA??????
JOM IKUT AKU~~~

1 -kami ke LADA (wajib dilawat utk budak2 tourism)..
2 - kemudia kitaorg ke makam Mahsuri.. pi melawat mahsuri,, tp mahsuri takda...
3 - habis ja kat mahsuri kami ke Malaysia Airport Bhd Langkawi... yg ni part paling suka... walaupon tak naik kapal tp blh pegang pon kira ok lah untuk depa...
4 - hari seterusnya kami ke awana proto malai... tu utk Hotel operasi....
5 - destinasi seterusnya mangrove tour,, saat2 yang paling dinanti2kan adalah bg burung helang n ikan makan
6 - lepas tu ke Tanjung Rhu plak.. syok sbb blh makan free... hehehe
7 - yg ni wajib dilawati,, cable car..
8 - hari terakhir plak kami ke mardi agro teknologi park,,.. 
yg ni bkn ja makan free siap bawak balik g...haha
9 - lepas p mardi kami p lepak2 dekat pekan kuah.. shopping sakan la budak2 ni..
10 - tak abis disini ja.. ada lagi,,, kali ni fery plak cara operasi fery..ni termasuk dlm Modul depa.. nk tak nk kena dengar jugak..
11 - tapi sebelum tu kami pi main dgn ular dkt dataran helang dulu.. best lah....

Ini masa di Makam Mahsuri


Best blh masuk bilik VVIP di Malaysia Airport Bhd. Langkawi.


Homestay dkt pantai cenang ,, terbaik...


Kami di Awana Proto Malai,, bukan utk menginap ya.,, tp menyelinap


Jalan2 Cari ikan,,, ni masa mangrove tour..


mcm budak2 da....


jabatan gantung Cable car


ular2 di Agro Teknologi Park


Ni plak RATU ULAR....


hahahha ni belangkas,, bukan aku yg jadi belangkas/....

Memang menarik sebenarnya LANGKAWI ni.. cuba lah merasa percutian di sana... 

26 July 2011

DUSUN ORANG PUNYA~~

minggu lepas 17/7/2011 .... 
bertempat di pekarangan sik yg besar tu.. bertemani Amiliya Kotesa dan Ekin Kabuto...

dalam perjalanan ke sik satu fenomena telah berlaku... dimana aku teriak2 kelaparan...
lapar..~~~ lapar..~~~ lapar...~~~ ... 
Lebih Kurang mcm tu la bunyi dia..

akhrnya ekin and amiliya pon berhenti lah beli kuihtiow teng kat pekan sik sbb rimas dengan mulut bising aku ni yg mcm budak2 kecik , tak padan dgn umuh 20an... hehehe..
bukan pa aku kalau lapar bising, tak reti nk duduk dia...

setibanya di sik.. mata aku ni klikpok2.. 
paham tak apa 2 klikpok?,,,
haha tu adalah sejenis penyakit mata yg tak blh tengok benda yg menarik ckit.. heheh...

sebenarnya aku ternampak buah rambutan yg banyak, masak ranum, dengan isi yg lekang dan manis bak gula pasir,,.. wahhhhhhh meleleh air lior...

apa lagi dengan selambernya ala gaya segan2 silu tu... terus pegang galah and kail ja buah tu.. 

buat mcm sendiri punya pokok ...
bila dah banyak kail baru pi mintaq kat tuan dia... hahahah
jahat betoi aku ni.. ...

bukan shj buah rambutan,, ulam2 pon kami sapu... mcm jering n petai..
bayangkan makan nasi ikan masin berulamkan jering n cabai tumbuk serta sambal tumis petai...
bom meletup pon tak sedar punya.... (nampak sangat bohong)..

tak sangka plak masa ambik buah 2 ada labah2 kuning,, entah dari mana dia datang pon taktau.. 
tengok2 dia kata "tumpang lalu blh, udah2 la ambik buah org tu"..
mcm tu lah agaknya dia mintaq izin.. takpasti lah...

yg paling takblh belah tu,, aku pi cari buah durian kat dusun org pulak,,.. siap bawak minah(berok) lagi...
best bila dengar ja buah duri tu jatuh.. pakat2 pt terkam..
memalukan betoi buah sebijik ja, tp yg pi terjah tu pnya lah ramai.. mcm org utan jumpa hutan ja.. 
berok pon gelak kat kami...

mesti berok tu kata kami perak.. sbb seronok terlebih blh jumpa durian bawah pokok.. 
kah kah kah kah..... the best lah..

 ini lah labah2 yg mintaq lalu tu... kuang3

 jangan tiru aksi ini,,, ni aku ja mampu duduk,takot korang tak muat..(perasan ringan)

 banyak tak buah kami?

 ini aku dgn ekin mempergayakan buah rambutan...

 ini jering.. ada kenal ka?

 mcm minah cenak la plak....

 papan tanda awas kerja mengkail di hadapan ,.. takut jatuh atas kpala ja...

 ah ini lah petai.. n buah berduri.. buah ni terbaik dari dusun...

i Love buah org.. sbb aku takda dusun... hehehe..

25 July 2011

BOWLING bowling BOWLING

pada bulan 6...
di bandaraya Sungai Petani...
Dalam sebuah bangunan...

maka terciptalah tajuk Bowling~~ Bowling~~ Bowling~~kuang3....

hari ni aku mengimbas kembali peristiwa yang bermakna walaupon ada lagi yg bermakna.. 
dimana aku dengan student2 aku pi ke selatan Sg.Petani untuk bercanda Ria...

Tak sangka pulak... pandai2 belaka student aku ni.. 
kata tak pernah main tp alahai lawan Tuan la pulak...
aku pulak yg kalah.. kehkehkeh...


ini lah pasukan2 MM lawan EoTM.. 


 pilih jangan tak pilih bola tu....

 setelah tamat main Bowling,, ramai2 pi cari makan.. lapar oooo... 
masa main tak pulak rasa lapar. elok2 habis ja perot pon dok dondang sayang...

tengok lah dia sorang ja oder smpai bergelas2.. siap skali dgn juck g....

 ini lah sebahagian dari student aku...

macam2 perangai budak2 ni.. sekali dgn aku pon dah gila... hehehe..

7 July 2011

SANTAP SMPAI BUNCIT~~

Hari : satu malam....
Tempat : dalam rumah...
Aktiviti : nyam.... nyam.... nyam...

Org kata aku buang tabiat,,.. mau tak nya...
boring punya pasai, aku buat Tom Yam dua periok...
dahsyat tak dahsyatnya...


dah mcm nk buat kenduri ni..disebabkan banyak sangat..
aku pon buat la amal jariah sedekah la dkt kawan2...
nasib baik budak2 tu kaki sapu ja apa yg aku bagi.. senang hati rasa..

ni lah Tom Yam yang telah dimasak........

tengok lah berapa banyak bekas guna nk bubuh Tom Yam... banyak kan.....

 ni Tom Yam yg pertama dimasak.. hehehe.. yg kedua dalam proses...

Tom Yam saja tak best la.. msti kena ada sayur.. 

 ni kailan ikan masin.. memang masin.. darah tinggi dibuatnya... tp tetap abis ooo...

tak lengkap kalau makan TomYam takda telor dadar.. tak cukup syarat org kata.... 

ni lah menu jamuan makan malam aku.. terliur la jugak .... 

 mulakan dengan Bismilah.. dan disudahi dengan Alhamdulilah...
tak sangka.. jamuan tu kira jamuan last la aku buat utk kwn2 aku..
sbb mereka dah abis dan dah keluar dari umah ni dan balik ke kg halaman... 

sedih jugak rasa .. tp takpa yg patah tumbuh.. yg hilang berganti.. tp yg lama lah paling bermakna.. heheheh..